Veelgestelde vragen van verkopers op Bol.com | Deel 2!

Bol.com verkopers zoals jij hebben regelmatig vragen die we vaak zien terugkeren. Daarom bij deze een aantal blog posts rondom de meest gestelde vragen. Vandaag deel 2!

Kan je zonder KvK nummer op Bol.com verkopen?

Als je producten wilt verkopen via bijvoorbeeld het partnerprogramma van bol.com, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Een daarvan is dat je ingeschreven bent bij KVK.

Hoeveel geld mag je verdienen zonder KvK?

Kies je ervoor om je niet in te schrijven bij de KvK terwijl je wel aan de 3 criteria voor het ondernemerschap voldoet? Dan kan dit gevolgen hebben. Het maximumbedrag voor inkomsten uit overige werk is ā‚¬ 8.750,- (laatste update in 2021 Meer bijverdienen naast dit bedrag mag, mits je je inschrijft als ondernemer.

Hoeveel draag je af aan Bol.com?

De vaste commissie is in vrijwel alle gevallen 83 cent (exclusief btw) voor artikelen boven de 20 euro. Voor artikelen onder de 10 euro en 20 euro, is dit respectievelijk 20 cent en 40 cent (exclusief btw). Voor enkele productcategorieƫn gelden afwijkende of extra commissies voor artikelen boven de 20 euro.

Hoe betaalt Bol.com uit?


Je wordt per verzonden artikel dagelijks uitbetaald op jouw rekeningnummer. Na de verzendbevestiging (u heeft het artikel verzonden) betaalt bol.com je na 21 dagen uit. Bol.com gaat er dan van uit dat de koop goed is afgehandeld en dat het artikel niet is geretourneerd.