Veelgestelde vragen van verkopers op Bol.com | Deel 1!

Bol.com verkopers zoals jij hebben regelmatig vragen die we vaak zien terugkeren. Daarom bij deze een aantal blog posts rondom de meest gestelde vragen. Vandaag deel 1!

Wat heb ik nodig om op Bol te verkopen?

Om je producten te kunnen verkopen op Bol dien je een verkoopaccount aan te maken via het partnerplatform van Bol. Om dit te kunnen doen heb je een geldig BTW nummer en KvK nummer nodig. Heb je deze nog niet dan dien je eerst via de KvK een bedrijf op te richten waarmee je je producten op Bol kunt gaan aanbieden.

Kan iedereen op Bol.com verkopen?

Iedereen kan producten verkopen via Bol.com. Het enige dat je nodig hebt, is een KvK nummer en een goed product. Vervolgens maak je een verkoopaccount aan bij Bol.com. Er zijn een aantal voorwaarden waaraan jouw product moet voldoen bij Bol.com.

Wat kost het om op Bol.com te verkopen?

De vaste commissie is in vrijwel alle gevallen 83 cent (exclusief btw) voor artikelen boven de 20 euro. Voor artikelen onder de 10 euro en 20 euro, is dit respectievelijk 20 cent en 40 cent (exclusief btw). Voor enkele productcategorieƫn gelden afwijkende of extra commissies voor artikelen boven de 20 euro.

Kan je als particulier verkopen op bol.com?

Bol.com stopt per 3 mei 2021 met de mogelijkheid voor particulieren om tweedehands (studie)boeken, muziek en films te verkopen. Dit betekent dat particulieren vanaf 3 mei geen artikelen meer kunnen aanbieden via een particulier verkoopaccount.